Pełne
czekolady i malin ciasto, które każdemu przypadnie do gustu. Słodycz czekolady
uzupełnia się ze smakiem malin przynosząc rozkosz podniebieniu. Ciasto możemy
podawać na ciepło, rozpływa się wtedy aksamitnie w ustach. Na zimno jest równie
dobre - z wierzchu chrupiące, a w środku wilgotne cudownie rozpieszcza kubki
smakowe.
Składniki
- 250 g gorzkiej czekolady
- 225 g masła
- 5 jaj
- 400 g białego cukru
- cukier waniliowy
- 190 g mąki
- szczypta soli
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
- 200 g malin
Sposób przygotowania
- Czekoladę i masło wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieliwodnej.
- Jajka ubijamy dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Ubijamy około 10 minut.
- Do ubitych jaj dodajemy przestudzoną czekoladę i miksujemy chwilę na najniższych obrotach miksera.
- Dodajemy mąkę oraz sól i delikatnie krótko mieszamy.
- Na końcu dodajemy posiekane orzechy i połowę malin i delikatnie mieszamy.
- Wylewamy masę na blachę o wymiarach 21 x 31 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy pozostałymi malinami.
- Pieczemy ok. 35-40 min w temp 170°C.
- Smacznego!
to musi być pyszne! wygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńTakim brownie nigdy nie pogardzę;)
OdpowiedzUsuńMmm, obłędnie czekoladowe :)
OdpowiedzUsuńUpieklam dzis z wisniami, wyszlo pyszne a do tego bardzo szybko sie robi:) polecam przepis i pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńcieszę sie ze tutaj wpadłem jest wiele fajnych pomysłów!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda
OdpowiedzUsuńcoś pysznego
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja
OdpowiedzUsuń