Puszyste,
wilgotne babeczki pełne witamin i zdrowia.
Składniki
Suche:
- 250 g mąki
- 50 g płatków owsianych
- 50 g otrębów owsianych
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 1 jabłko
- garść orzechów włoskich
- garść migdałów
- garść rodzynek
- 3 łyżki słonecznika
- łyżka siemienia lnianego
Mokre:
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 80 ml oleju
- 3 łyżki płynnego miodu
Sposób przygotowania
- Suche: Jabłko obieramy, kroimy na małe kawałki. Orzechy i migdały siekamy. Wszystkie składniki suche mieszamy w misce łącznie z jabłkiem i orzechami.
- Mokre: W drugiej misce łączymy składniki mokre krótko ubijając.
- Składniki mokre przelewamy do suchych i krótko mieszamy do połączenia się składników, mogą pozostać grudki (nie należy zbyt długo mieszać ciasta, bo muffinki wyjdą suche i zbite).
- Ciasto przekładamy do foremek na babeczki wyłożonych papilotkami do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20-25 min. w temp. 180°C.
- Smacznego!
wspanile dobrane skladniki
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis
OdpowiedzUsuńSuper babeczki.
OdpowiedzUsuńChętnie skosztuję takie pyszności
OdpowiedzUsuń