Zdrowa
bakaliowo – czekoladowa przekąska, którą przygotowuje się błyskawicznie.
Mieszanka orzechów i różnych ziaren połączona jest gorzką czekoladą, tworząc pysznie
chrupiące ciasteczka.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- 20 g pestek dyni
- 60 g słonecznika
- 40 g orzeszków arachidowych
- 50 g orzechów włoskich
- 30 g płatków owsianych
Sposób przygotowania
- Czekoladę gorzką i mleczną łamiemy na kawałki, wkładamy do szklanej miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do ostygnięcia.
- Suche składniki (bakalie + płatki owsiane) mieszamy w misce.
- Rozpuszczoną ostudzoną czekoladę dodajemy do suchej mieszanki i dokładnie mieszamy.
- Z masy formujemy kuleczki za pomocą małej łyżeczki i układamy na papierze do pieczenia lub folii (ok. 20 sztuk). Wstawiamy do lodówki.
- Po zastygnięciu każdą kuleczkę umieszczamy w papilotce. Przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce.
- Smacznego!
Pyszne :) I ślicznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńniesamowity blog, przyjemnie sie go czyta i ogląda !
OdpowiedzUsuńPrzyjemnie sie czyta tego bloga polecam bo jest tu wiele ciekawych i przydatnych informacji.
OdpowiedzUsuńChętnie zaglądam tutaj aby sie dowiedziec czegoś więcej na ten temat
OdpowiedzUsuńMiło się spędza czas na twoim blogu :)
OdpowiedzUsuńŚwietny artykuł, bo znowu dowiedziałem się czegoś nowego!
OdpowiedzUsuńTen wpis dał mi do myślenia
OdpowiedzUsuńSuper pomysł
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska, warto wypróbować
OdpowiedzUsuńwiele ciekawych treści tutaj.
OdpowiedzUsuńTakie desery to uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności, aż się człowiek od rana głodny czuje.
OdpowiedzUsuńSame pyszności, gdzie przechowywać te wszystkie przepisy żeby mieć pod ręką moja książka kucharska pęka już...
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja
OdpowiedzUsuń